Jdi na obsah Jdi na menu

Souhrn za rok 2018

Zpráva o činnosti sportovního oddílu za rok 2018 akrobatický rokenrol-TK Tornádo-TJ Sokol Lázně Bohdaneč

   V roce 2018 u nás trénovalo 7 dětí v kategorii žáci pod vedením trenérky a vedoucí paní Ivy Skalové. Tréninky probíhají v sokolovně v Lázních Bohdaneč ve stálém čase od 15:00 do 17:00, v pondělí je trénink pro páry, v úterý se koná trénink pro všechny včetně začátečníků a v pátek je trénink pro soutěžní tanečníky.

   Vystupovali jsme opět na několika plesech na začátku roku 2018 (např. Pardubice, Rybitví, Bukovka, Dolany, Lipoltice). V lednu jsme uspořádali v sokolovně v Lázních Bohdaneč vystoupení našeho oddílu pro rodiče, příbuzné a další příznivce, kde jsme vyhodnotili a odměnili nejlepší tanečníky za 2017, ukázali vyhrané poháry a diplomy. Zároveň jsme poděkovali dalším lidem, kteří nám pomáhali v naší činnosti. Letos jsme navázali opět spolupráci s kulturním lázeňským centrem a vystoupili jako součást kulturních lázeňských programů, účastnili se akce „Otevření lázeňské sezony“ v Lázních Bohdaneč. Letní soustředění se konalo jen v omezené podobě pro pár Ševčík-Fišerová, kteří nacvičovali základy akrobatických figur kategorie junior pod vedením trenérky a vedoucí paní Ivy Skalové. V druhém pololetí jsme zorganizovali dvě víkendové soustředění, jedno s trenérem ČSAR, kde jsme se věnovali nácviku nové metodiky základního kroku.

   V roce 2018 v oddíle trénovali: 3 páry kat.žáci a 1 děvče pro malou dívčí formaci, která byla doplněna děvčaty z párů. Všechny páry se intenzivně připravují na závody (trénink 3x týdně). Závodů pořádaných v ČR v roce 2018 se zúčastňovaly opět páry z několika zemí: Slovensko, Polsko, Maďarsko, Rakousko, Německo a Letenského poháru se účastnily také páry z Ukrajiny. V závodech 2018 byly dosaženy průměrné výsledky, v prvním pololetí jsme se ze zdravotních důvodů zúčastnili pouze dvou závodů, ve druhém pololetí jsme se  již opět účastnili všech závodů. Potýkali jsme se u dětí s menšími bolestmi kotníků, kolen a zad, většinou růstového charakteru, kvůli kterým jsme museli tréninky odlehčovat.

 Pár kat žáci-Daniel Firszt a Kateřina Nováková- pár je třetím rokem v této kategorii, na závodech se již několikrát probojoval do finále. V tomto roce právě u nich se projevovaly drobné zdravotní problémy, které ovlivnily jejich výkonnost, přesto jsou již vyspělými tanečníky a stále se od nich očekávají vynikající výsledky.

28.4. Jarní cena města Říčany-s mezinárodní účastí 13.místo

6.10. Letenský pohár-Praha- s mezinárodní účastí 8.místo

13.10. Říčany-Pohár starosty města Říčany-s mezinárodní účastí 9.místo

27.10. Radvanice-White Cup-s mezinárodní účastí 13.místo

3.11. Praha-Velká cena Sokola- s mezinárodní účastí  –odstoupení ze zdravotních důvodů

7.11. Praha-Pohár Sokola Jinonice- s mezinárodní účastí 5.místo

8.12. Praha-Vlaštovka-omezený start-s mezinárodní účastí 4.místo

Odkaz na závody 7.11. https://www.youtube.com/watch?v=LkHQas6I0Gw&index=40&list=PLlHqSc5tFfNCyU9cLm6-x52-FATudSUr2

 

Pár kat žáci-Matěj Ševčík a Kateřina Fišerová: Tento taneční pár se na závodech neustále po malých posunech zlepšuje, v druhém pololetí podával vyrovnané výkony. Vzhledem k věkovým kategoriím v akrobatickém rokenrolu již začíná trénovat základy akrobacie. V příštím roce přestupuje do kategorie junior.

16.6. Praha-Vlaštovka-s mezinárodní účastí 9.místo

6.10. Letenský pohár-Praha- s mezinárodní účastí 15.místo

13.10. Říčany-Pohár starosty města Říčany-s mezinárodní účastí 16.místo

27.10. Radvanice-White Cup-s mezinárodní účastí 15.místo

3.11. Praha-Velká cena Sokola- s mezinárodní účastí  15.místo

7.11. Praha-Pohár Sokola Jinonice- s mezinárodní účastí 15.místo

8.12. Praha-Vlaštovka-omezený start-s mezinárodní účastí 12.místo

 

Pár kat žáci-Tomáš Firszt a Aneta Rojková v tomto roce vzhledem k věku tanečnice museli postoupit do žákovské kategorie. Tento rok jsme se zaměřovali na sestavení žákovské taneční sestavy a ztížení tanečních prvků v sestavě. Přesto dosáhli na závodech uspokojivé výsledky.

13.10. Říčany-Pohár starosty města Říčany-s mezinárodní účastí 20.místo

27.10. Radvanice-White Cup-s mezinárodní účastí 17.místo

24.11. Náchod-Náchodský pohár- s mezinárodní účastí  –odstoupení ze zdravotních důvodů

8.12. Praha-Vlaštovka-omezený start-s mezinárodní účastí 14.místo

 

Kat.Duo- Kateřina Nováková-Kateřina Fišerová-duo je nová soutěžní kategorie, složená ze dvou děvčat. Tato kategorie byla v letošním roce na závodech zařazena pouze 3x. Děvčata z párů secvičila svou soutěžní sestavu za jeden týden a zúčastnila se s ní posledních závodů 8.12. v Praze a získali krásné 15.místo.

Vedoucí oddílu: Iva Skalová