Jdi na obsah Jdi na menu

Souhrn za rok 2016

Zpráva o činnosti sportovního oddílu za rok 2016

akrobatický rokenrol-TK Tornádo-TJ Sokol Lázně Bohdaneč

 

   V roce 2016 u nás trénovalo 10 dětí a to v kategorii děti, žáci a  junioři pod vedením trenérky a vedoucí paní Ivy Skalové. Tréninky probíhají v sokolovně v Lázních Bohdaneč ve stálém čase od 15:00 do 17:00, v pondělí je trénink pro páry, v úterý se koná trénink pro všechny včetně začátečníků a v pátek je trénink pro soutěžní tanečníky.

   Vystupovali jsme tradičně na několika plesech na začátku roku 2016 (např. Hradec Králové, Rybitví, Bukovka, Lázně Bohdaneč, Dolany). V lednu jsme uspořádali v sokolovně v Lázních Bohdaneč vystoupení našeho oddílu pro rodiče, příbuzné a další příznivce, kde jsme vyhodnotili a odměnili nejlepší tanečníky za 2015, ukázali vyhrané poháry a diplomy. Zároveň jsme poděkovali dalším lidem, kteří nám pomáhali v naší činnosti.

   Významnou událostí pro nás byl den 30.4.2016 se konala Valná hromada Východočeské župy Pippichovy, kde na návrh župního odboru sportů, byl oceněn náš pár kategorie děti- Daniel Firszt a Kateřina Nováková za 1.místo v bodovém žebříčku Českého svazu akrobatického rokenrolu za rok 2015.

   21.5. jsme se účastnili akce „Otevření lázeňské sezony“ v Lázních Bohdaneč, kde jsme již tradičně vystupovali hned po slavnostním spuštění fontán na náměstí.

   Letní soustředění se letos konalo poslední srpnový týden tradičně v domácí sokolovně v Lázních Bohdaneč pod vedením trenérky a vedoucí paní Ivy Skalové a za účasti dalších dvou pozvaných trenérů.

   V roce 2016 v oddíle trénovali: 1 pár kat.děti, 2 páry kat.žáci, 1 pár kat.junior, 2 děvčata pro malou dívčí formaci, která byla doplněna děvčaty z párů. Všechny páry se intenzivně připravují na závody (trénink 3x týdně). Závodů pořádaných v ČR v roce 2016 se zúčastňovaly opět páry z několika zemí: Slovensko, Polsko, Maďarsko, Rakousko a Letenského poháru se účastnily také páry z Ukrajiny.

.

 

Závody v ČR:

Byly dosaženy slušné výsledky.

 

Obzvláště u páru kat žáci-Daniel Firszt a Kateřina Nováková- tento pár je prvním rokem ve vyšší kategorii, přesto na konci sezony dosáhli krásné umístění a tím potvrdili rostoucí výkonnost. První polovinu roku trénovali novou foreografii a snažili se zvládnout delší žákovskou sestavu.

 

 

 

4.6.

Praha-Vlaštovka-s mezinárodní účastí

6.místo

8.10.

Praha -Letenský pohár-s mezinárodní účastí

21.místo

15.10.

Praha-Podzimní pohár Jinonice-s mezinárodní účastí

8.místo

22.10.

Říčany-Pohár starosty města Říčany-s mezinárodní účastí

18.místo

3.12.

Praha-Vlaštovka-s mezinárodní účastí

2.místo

       
       
       
       

 

Další žákovský pár je Matěj Ševčík a Kateřina Fišerová:

Tento pár zatím nedosahuje skvělé výkony, ale jsou milí a veselí parťáci do nepohody. Z tance a tréninků mají radost a o to vlastně jde, že?

 

 

 

4.6.

Praha-Vlaštovka-s mezinárodní účastí

12.místo

15.10.

Praha-Podzimní pohár Jinonice-s mezinárodní účastí

15.místo

22.10.

Říčany-Pohár starosty města Říčany-s mezinárodní účastí

20.místo

3.12.

Praha-Vlaštovka-s mezinárodní účastí

12.místo

 

 

Juniorským párem je Vojtěch Pikl a Zuzana Kubantová: tento pár v příštím roce přechází do vyšší kategorie C, kde musejí již zvládnout těžší akrobacii.

4.6.

Praha-Vlaštovka-s mezinárodní účastí

2.místo

3.12.

Praha-Vlaštovka-s mezinárodní účastí

3.místo

 

 

Pár kategorie děti:Tomáš Firszt a Aneta Rojková se připravují na závodní sezonu 2017. Tak jim držíme palce.

 

Poslední členové byly 2 děvčata: Viktorie Piklová a Tereza Kvapilová, které byly doplněny Kateřinou Novákovou, Kateřinou Fišerovou a Anetou Rojkovou. Děvčata nacvičovala soutěžní sestavu  v kategorii malá dívčí formace. Bohužel obě děvčata v září skončila kvůli zdravotním problémům.
 



Vedoucí oddílu: Iva Skalová