Jdi na obsah Jdi na menu

9.místo na MS 2019-párová formace s účastí našeho páru

30. 4. 2019

9.místo na Mistrovství světa s účastí rokenrolu z Lázní Bohdanče!

  Pár Matěj Ševčík a Kateřina Fišerová byl zařazen do párové rokenrolové formace kategorie junior s názvem Candyman. Tato formace získala krásné 9.místo na Mistrovství světa 2019. Letos se MS konalo v Krakově a to o víkendu 6.4-7.4. Byla zde k vidění světová špička všech rokenrolových kategorií. Ve formaci Candyman, která reprezentovala Českou republiku na MS, byly zastoupeny páry z Prahy, Jihlavy a z Lázní Bohdanče.

  Matěj i Káťa pocházejí oba z Rohovládovy Bělé a trénují v rokenrolovém oddílu TK Tornádo, který působí pod TJ Sokolem Lázně Bohdaneč. Matějovi je 14 let, trénuje od svých 10 let v páru s Káťou a letos přešli do kategorie junior. Kátě je 13 let, trénuje od svých 5 let, začínala v dívčí formaci, než si našla tanečního partnera Matěje. V běžné sportovní přípravě spolu trénují 3x týdně. V přípravě na MS trénovali 2 měsíce 6x týdně, z toho 3x týdně v Praze a 3x týdně doma. Doma probíhala příprava  v sokolovně v Lázních Bohdanči pod vedením trenéra a vedoucí oddílu Ivy Skalové a pomocných trenérů Elišky Zavřelové a Lukáše Vašíčka, kteří vše konzultovali s hlavními trenéry z Prahy.

  Již v základním kole  na MS se formace Candyman umístila na 9.místě a v dalších kolech si toto místo udržela. V boji o umístění rozhodovaly setiny a desetiny bodu a konkurence byla opravdu veliká. Formace Candyman byla choreograficky sestavena do retro stylu, kterému odpovídaly i kostýmy a použitý hudební doprovod. Zvítězila formace z Maďarska, která se inspirovala filmem „Sám doma“, u které byla použita hudba z filmu, ve formaci byly zakomponovány role Kevina a lupičů, v choreografii se objevoval motiv jejich honiček. I některé další formace se inspirovaly známými filmy a jejich choreografie vyprávěly příběhy, např. Muž se železnou maskou, kde na konci pravý král byl uvězněn a muž s maskou se stal králem, další choreografie se inspirovaly filmem Titanik nebo Hvězdnými válkami. Podíl na bodovém zisku mělo samozřejmě také bodování taneční techniky a provedení základního rokenrolového kroku všech párů formace, celkový soulad tanečníků a tanečnic a dodržovaní tvarů formace. V celosvětové konkurenci, kde to sršelo nápady, barevnými kostýmy, skvělými hudebními doprovody a úžasnými sportovními výkony, formace Candyman z ČR zabojovala a dokázala dosáhnout krásného umístění.

   Formace Candyman získala na domácí půdě 1.místo na Jarním poháru v Praze a v Říčanech. Tuto formaci v nejbližší době čeká Mistrovství České republiky, které se koná 18.5.2019 v Kladně. Na podzim bude tato formace reprezentovat ČR na Mistrovství Evropy, které se koná na Ukrajině ve městě Charkov.

Odkaz na závody v Říčanech-formace Candyman:

https://www.youtube.com/watch?v=OAsJ8mfCIDs&list=PLlHqSc5tFfNA8rWJAT4qScrqXQzKyt9kG&index=55

Odkaz na MS 2019-Krakov:

https://www.youtube.com/watch?v=wS8A-wiL-eU